Centrul de Informare Turistică – poartă spre promovarea Reghinului

De când şi-a deschis porţile, Centrul de Informare Turistică din Reghin a devenit un adevărat ghid de promovare a valorilor turistice şi nu numai din municipiul Reghin şi împrejurimi.  Prin intermediul instrumentelor online (www.turismreghin.ro, pagina de facebook VisitReghin și aplicația mobilă Reghin City App) se oferă informații și povești despre oraș, despre clădirile emblematice și despre oamenii care au adus renume Reghinului, la fel și celor care trec pragul Centrului de Informare Turistică împinși de curiozitatea de a afla mai multe despre Orașul Viorilor și împrejurimi.

În iarna anului trecut Centrul de Informare Turistică, prin Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan, a lansat un album foto prin intermediul căruia reghinenii şi nu numai pot să descopere valorile municipiului. Fotografiile care se găsesc în acest album sunt realizate de Daniel Călin Uţă.

Ne-am gândit să realizăm un albumul foto care să fie un fel de carte de vizită a Reghinului, o călătorie fotografică urbană care să îndemne la (re)descoperirea unor locuri, obiective turistice și detalii aparte ale clădirilor din centrul istoric al orașului nostru. O hoinăreală fotografică ce sperăm să ne facă pe noi, locuitorii urbei, să ne privim municipiul cu alți ochi, iar pentru vizitatori și turiști să fie o invitație de a descoperi „Orașul Viorilor”, care să îi impresioneze cu ale sale atracții turistice” ne spune Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan.

În paginile albumului găsim locuri şi obiective importante din oraş, dar şi câţiva producători locali, „deoarece apreciem și dorim să promovăm producătorii locali, am considerat că includerea câtorva dintre aceștia în paginile albumului, va da viață și un suflu aparte acestuia, iar cei care îl vor răsfoi îi vor putea cunoaște mai îndeaproape și, de ce nu, îi vor susține cumpărând produse meșteșugite de aceștia. Ne-am ghidat după un plan stabilit în prealabil, iar selectarea fotografiilor pentru album a reprezentat o provocare deoarece am dorit să apară în paginile albumului cele mai importante obiective turistice din Reghin, cât și detalii care altfel ar fi rămas neobservate. O parte din fotografii au fost realizate însoțind fotograful în periplul său prin Reghin deoarece am dorit să surprindem prin obiectivul foto și detalii mai puțin cunoscute ale atracțiilor turistice și ale clădirilor din oraș” specifică Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan.

Recent, Cătălina şi Simona, sub egida Centrului de Informare Turistică au iniţiat concursul „Vânătoarea de comori urbane”, un concurs care a stârnit repede interesul publicului din online. „Am inițiat acest concurs deoarece ne-am gândit că o vânătoare de comori urbane este o modalitate interesantă și interactivă prin care reghinenii își pot redescoperi și cunoaște mai bine orașul și ale sale obiective turistice. Formatul concursului le cere participanților o implicare activă, de orientare și de explorare a orașului, fiind provocați să își viziteze comunitatea. Spre surprinderea noastră, reghinenii au fost foarte receptivi și interesați de a participa la un asemenea concurs, în care au avut ocazia să demonstreze că își cunosc orașul, mai ales că acest lucru le poate aduce un premiu: un album foto cu și despre Reghin, dar și alte produse de promovare. Momentan se desfășoară cea de-a doua ediție a Vânătorii de comori urbane online, noutatea constând în faptul că participanții trebuie să dovedească descoperirea „comorii urbane” printr-o fotografie a acesteia” precizează Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan.

Dacă sunteţi în trecere prin Reghin ori pur şi simplu locuitor al municipiului, nu ezitaţi să faceţi o vizită Centrului de Informare Turistică, unde veţi fi întâmpinaţi cu multă căldură şi unde puteţi descoperi prin intermediul unei hărţi interactive a judeţului Mureş, multe obiective turistice din Reghin şi împrejurimi. Infochioșcul este pus la dispoziţie de Asociația Visit Mureș, fiind un instrument util de promovare. „Prin intermediul acestui infochioșc, turiștii și reghinenii interesați pot accesa informații despre cele mai importante atracții antropice și naturale de la noi din județ în limbile engleză, română și maghiară” adaugă Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan.

Pe plan național obiectivele turistice din Reghin și împrejurimi au fost promovate prin participarea la mai multe ediții ale Târgului de Turism al României în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și cu centrele de informare turistică din județ, pentru a prezenta într-o formulă închegată atracțiile județului nostru la standul Visit Mureș. „Participarea la astfel de evenimente de profil este importantă deoarece promovarea se realizează prin comunicarea directă cu participanții la târg, aceștia provenind din toate zonele țării. Târgul de turism este o ocazie ideală pentru promovarea imaginii orașului fiindcă se adresează unui public larg interesat să îl descopere” specifică Cătălina Orban şi Simona Loredana Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*