Mures: Pregatiri pentru alegerile locale de duminica

Instituția Prefectului – Județul Mureș, alături de Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș, cu sprijinul unor instituții județene au dus la îndeplinire toate acțiunile prevăzute în calendarul de organizare a alegerilor locale, care vor avea loc în data de 27 septembrie 2020.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul total de alegători cu domiciliul sau reședința în județul Mureș, înscriși în Registrul electoral la data de 17 septembrie 2020, este de 477.291 persoane.

În județul Mureș vor exista 570 de secții de votare la alegerile locale 2020, cu două secții în plus față de alegerile prezidențiale desfășurate în anul 2019. În județul Mureș au fost recepționate și pregătite pentru a fi trimise către secțiile de votare 2.102.360 de buletine de vot. Totodată, au fost primite 2.850 de ștampile cu mențiunea VOTAT și 482.560 de timbre autocolante. În secțiile de votare din județul Mureș vor ajunge 120.090 măști de protecție, mănuși de protecție, 6.640 litri de dezinfectant pentru suprafețe și 1.820 sticle cu dezinfectant pentru mâini.

“Îmi doresc ca mureșenii să înțeleagă faptul că votul de duminică se va derula în condiții de deplină siguranță sanitară. Toate instituțiile implicate în organizarea scrutinului din 27 septembrie și-au îndeplinit atribuțiile în termenul stabilit. Le dăm asigurări mureșenilor că vom supraveghea toată ziua votului, respectarea măsurilor de siguranță sanitară și derularea în cele mai bune condiții a tuturor activităților care necesită implicarea polițiștilor, a jandarmilor și a angajaților ISU Mureș. Am convingerea că fiecare locuitor al județului Mureș va ține cont de recomandările pentru ziua votului: să aibă un act de identitate valabil, să utilizeze masca de protecție când intră în secția de votare, să păstreze distanța fizică și să evite contactul fizic cu membrii secțiilor de votare. De asemenea, este foarte important ca după ce a votat, fiecare persoană să își dezinfecteze mâinile și să părăsească secția de votare pe traseul indicat. În județul Mureș vom reuși să trecem cu bine peste acest pas, la fel ca de fiecare dată, acționând ca o echipă și împărțind în mod egal responsabilitatea, cetățeni și autorități.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*