Computerul Tomograf de la Spitalul Municipal din Reghin a fost inaugurat

Lucrările de reabilitare la fosta centrală termică din incinta Spitalului „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin s-au finalizat, această clădire găzduieşte de acum Computerul Tomograf, care deja a fost folosit pentru câţiva dintre pacienţii internaţi în spital.

ct 1

Valoarea totală a investiţiei a fost de 2.700.000 de lei incluzând aici cheltuielile cu amenajarea locaţiei şi a aparatului CT. Aparatul a costat 1.100.000 de lei, a fost finanţat de Ministerul Sănătăţii, aportul primăriei a fost de 10% conform contractului. Pentru amenajarea clădirii s-a cheltuit o sumă de 1.309.000 de lei dintre care 1.132.000 de lei au fost bani de la bugetul local, iar restul din venituri proprii ale spitalului” a precizat Emilia Marcoci, directorul spitalului.

Clădirea are o suprafaţă de 180 de metri patraţi şi conţine sala computerului tomograf, sala de comandă, biroul medicilor, trei grupuri sanitare, camera de gardă, sală ecograf, iar la subsol vestiare.

ct 3

Este un vis pe care Reghinul l-a avut de mulţi ani şi era normal ca fiind un centru spitalicesc, care deserveşte o sută de mii de locuitori să nu mai purtăm pacienţii la Târgu-Mureş pentru un asemenea examen medical. Bucuria noastră este că salvăm astfel populaţia de a aştepta săptămâni întregi pentru o programare, în condiţiile în care nu te simţi bine. Chiar dacă nu e aici, trebuie să îi mulţumesc fostului ministru al Sănătaţii, doamna Sorina Pintea, care la prima noastră solicitare, la vizita în Reghin de anul trecut ne-a ajutat ca într-o lună să obţinem finanţarea. Colegii din spital împreună cu doamna director şi toţi cei implicaţi au reuşit să transforme vechea centrală termică într-o clădire cu necesităţi maxime, ţinând cont de izolarea împotriva iradiaţiilor. Nu a fost uşor, a fost o investiţie mare. Lucrarea este bine făcută şi îi felicit atât pe cei care au coordonat această investiţie, cât şi pe constructor. Sper să reuşească să încheie contractul cu Casa de Asigurări cât mai repede. Avem încheiate contractele şi cu medicii specializaţi” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

ct 4

 

Reghinul deşi este al doilea oraş din judeţ ca mărime şi ca număr de locuitori, nu a avut un computer tomograf, asta în timp ce spitalele din Sighişoara şi Târnăveni sunt dotate cu un astfel de aparat. Am reuşit să avem şi noi şi sper să putem asigura pentru populaţie servicii de calitate şi diagnostice de cât mai mare precizie. Pacientul care mergea la Târgu-Mureş pentru programări aştepta între 15 şi 30 de zile până să poată face un CT. Acum programarea va fi pe câteva zile, ceea ce înseamnă că se va reduce mult timpul de aşteptare. Calitatea aparatului este una performantă şi dacă are şi un soft corespunzător poate să asigure şi imagini 3D necesare pentru diagnostice. Vom face toate tipurile de tomografii, mai puţin cord. Noi am şi făcut deja computer tomografii pentru pacienţii internaţi. Nu avem deocamdată contract cu Casa de Asigurări, aşteptăm rectificarea bugetară. Am înaintat dosarul pentru acest lucru la Casa de Asigurări şi în momentul în care va fi rectificare bugetară şi vor fi bani şi pentru aceste servicii, vom începe să lucrăm şi cu bilete de trimitere.

Personalul medical este asigurat de cei doi colegi care au competenţă în acest tip de investigaţie, domnul doctor Dragoş Olaru şi doamna doctor Fridman Anamaria, iar restul medicilor sunt medici angajaţi cu contract de colaborare, medici din Târgu Mureş care vor lucra online pentru interpretarea analizelor” a declarat Emilia Marcoci, directorul Spitalului Municipal „DR. Eugen Nicoară” din Reghin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*