Turnul Fierarilor din Sighișoara se transformă în “Dracula Galleries”

Un monument istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO primește din această vară o nouă utilitate. Turnul Fierarilor din Sighișoara se transformă în “Dracula Galleries” .

Acest spațiu a fost identificat în vederea scoaterii la licitație publică privind concesionarea în urma programului “Ziua Spațiilor Deschise” susținut de Primăria Municipiului Sighișoara.

Deschiderea oficială “ Dracula Galleries”, va avea loc în Sighișoara pe 25 Iulie începând cu ora 10:00, în emblematicul Turn al Fierarilor, și va fi primul spațiu expozițional interactiv din România care imbină elemente de tehnologie de ultimă generație cu exponate istorice, urmând tendința europeană și mondială de tehnologizare a muzeelor și spațiilor menite expozițiilor.

Expoziția permanentă a Galeriilor Dracula va avea în componentă exponate de renume mondial precum Manuscrisul De Bello Gothorum-scris în secolul XV de către episcopul Nicolo De Modrussa, reproducerea 3D cu acuratețe a Atacului de Noapte, poate cea mai faimoasă bătălie condusă de Vlad Țepeș, domnitorul Tării Românești, Expoziția Breslelor Meșteșugărești sau producția videografică “ O poveste despre Vlad Draculea Tepes”  producție realizate după înscrisurile cunoscutului istoric român Vasile Lupașc, în regia Elenei Ciolacu, unul dintre cei mai prolifici realizatori de bandă desenată din România, cu zeci de premii și nominalizări la festivaluri internaționale de film.

Spațiul construit pe 3 nivele este prevăzut cu o sală de evenimente și proiecții  videografice care va fi activă pe tot parcursul anului.  “Dracula Galleries” va funcționa pe mai multe domenii de activitate conexe precum proiecțiile de filme și documentare, ateliere de creație și meșteșuguri, ghidaj turistic, expoziții temporare  sau programe de educație non-formală, toate reunite într-o galerie inedită, astfel reușind să pună în valoare potențialul turistic  mare al acestui obiectiv istoric.

Prețul biletului de intrare va fi 12 lei pentru adulți și 8 lei pentru studenți, elevi și pensionari.  Programul de functionare al Galeriilor Dracula va fi zilnic, intre orele 10:00 si 18:00

IMG_0806 mod

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*