13 localități afectate de inundații în această noapte

În această noapte începând cu ora 20:45 pe raza județului Mureș au avut loc mai multe intervenții care au survenit în urma fenomenelor meteorologice periculoase și a ploilor ambundente. Pompierii mureșeni au intervenit în 13 localități: Sovata, Ibănești – Zona Pietroasa, Petelea, Glodeni, Mociar, Periș, Șeulia de Mureș, Bogata, Bord, Iernut, Curteni, Sâncraiu de Mureș și Reghin.

IMG-20200623-WA0000
Ieri 22 iunie, la ora 23:34, s-a transmis mesaj RO-ALERT cu mesajul COD ROȘU – scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, depășirea COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice Târnava Mică – bazin amonte Sărățeni și afluenți aferenți sectorului aval Sărățeni – amonte Bălăușeri.
Datorită numărului mare de intervenții într-un timp atât de scurt, comanda unității a decis activarea grupei operative.

Pompierii mureșeni au intervenit pentru extragerea apei la: 23 case, 10 subsoluri , 14 gospodării, școala din Petelea, două subsoluri de bloc, 3 grajduri, un garaj, o seră de flori, s-a curățat/spălat drumul pe o lungime de aproximativ 500ml și s-a degajat un copac.
Nu s-a impus evacuarea de persoane.

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU și alte structuri.

ISU Mureș a intervenit cu mijloace tehnice, 14 autospeciale, 10 motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă, 2 autoturisme de teren, 4 ofițeri și 70 de subofițeri, alături de SVSU Sovata, SVSU Band, SVSU Iernut, SVSU Sângeorgiu de pădure și SVSU Gornești.

În momentul de față, pompierii militari de la Detașamentul Reghin și Detașamentul Târgu Mureș execută misiuni de evacuarea apei în localitățile Curteni, Periș, Petelea și Reghin.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Compartiment Informare și Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*