Secţia Sere şi Zone Verzi pregătită pentru înfrumuseţarea Reghinului

Odată cu plecarea iernii, natura începe să-şi schimbe hainele, îmbrăcându-le pe cele de primăvară, ocazie perfectă pentru a demara lucrările de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi de pe raza municipiului Reghin de către lucrătorii de la Secţia Sere şi Zone verzi din cadrul Primăriei Municipiului Reghin.
De menţionat faptul că angajaţii Secţiei Sere și Zone Verzi din Reghin nu se ocupă doar cu plantaţiile şi întreţinerea spaţiilor verzi, ci în atribuţia acestora intră şi aparatele de joacă, mobilierul urban pentru care se execută reparaţii atunci când situaţia o cere.

WhatsApp Image 2019-03-20 at 13.54.50 WhatsApp Image 2019-03-20 at 13.54.52
„De scurt timp au terminat cu toaletarea arborilor. Ne apucăm de plantat arbori şi arbuşti în oraş în zonele unde s-au uscat. Anul trecut am avut o problemă cu buxusul, care dintr-o boală în foarte multe locuri s-a uscat, acele tufe trebuie scoase şi plantate altele în locul acestora, aşa că avem mai mult de lucru în primăvara aceasta. Mai avem de lucru cu plantaţiile de primăvară la florile care din pricina iernii au mai îngheţat aşa că trebuie replantate. În acest moment pregătim şi florile pentru plantaţia de vară” spune Gagyi Maria, şef Secţie Sere şi Zone Verzi.

WhatsApp Image 2019-03-20 at 13.54.50(1)
Aşadar, vom putea vedea în oraş flori specifice Reghinului, precum muşcate, begonia, dar şi impatiens, pe care încă nu l-au folosit, acesta fiind primul an în care se plantează, aşa că dorinţa e cu atât mai mare pentru a vedea cum se comportă şi cum va suporta temperaturile de afară.
Imaginea zonelor din Reghin unde Secţia Sere şi Zone Verzi desfăşoară activităţi este diferită în fiecare an, în aşa fel încât să fie folosit un alt tablou floristic. Dacă anul trecut au amenajat în centrul oraşului un rond de flori cu însemnele centenarului, reuşind să creeze din flori numărul „100”, în acest an vor planta flori astfel încât din aranjarea lor să iasă în evidenţă litera „R”, fiind litera reprezentativă Reghinului.
„Noi facem două plantaţii: plantaţia de vară şi plantaţia de primăvară-toamnă, cu flori anuale şi bianuale. Din florile anuale am avut anul trecut aproape 60 de mii de fire plantate în oraş. Bineînţeles aici nu se includ doar plantaţiile pe care le facem noi, angajaţii serei, ci şi cele a locatarilor municipiului care vin după diferite flori pentru a le planta în faţa blocului din cartiere ori cei de la case. La plantaţia de flori bianuale am folosit aproape 40 de mii de fire” spune Gagyi Maria, şef Secţie Sere şi Zone Verzi.

Arbuşti şi flori gratuite pentru cetăţeni

An de an, în prag de primăvară. începând cu luna martie, Secţia Sere şi Zone Verzi din Reghin oferă gratuit cetăţenilor oraşului flori, arbori, arbuşti, molid şi gard viu. „Sunt mulţi care vin din cartiere de la blocuri, dar oricine vine spune doar adresa, semnează şi asta e toată treaba. Din păcate, interesul pentru această acţiune de oferire gratuită a scăzut. Sunt tot mai puţine persoane interesate faţă de anii trecuţi, de multe ori rămânem cu straturi întregi de răsaduri pentru că nu vin. Facem întotdeauna mai mult pentru că ne gândim nu care cumva să vină şi să nu putem să-i servim. Nu ştiu care este motivul, dar cei care vin şi oferă interes sunt persoanele în vârstă, care îşi doresc să înfrumuseţeze zona în care locuiesc” a declarat Gagyi Maria, şef Secţie Sere şi Zone Verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*