Au avansat lucrările la grădiniţa din Suseni

Populaţia în creştere, însă cu mulţi locuitori plecaţi în străinătate. Cu o populaţie de 2300 de locuitori, comuna Suseni se poate lăuda cu doar opt dosare de ajutor social. Iar pentru ca solicitanţii acestui ajutor să beneficieze de aceşti bani, prestează muncă în folosul comunităţii de câte ori sunt solicitaţi, desfăşurându-şi orele necesare de muncă.

WhatsApp Image 2019-03-18 at 15.03.47(1)

După ce a reuşit semnarea unui contract prin fonduri europene pentru reabilitarea grădiniţei din Suseni, administraţia locală a demarat lucrările în cursul anului trecut. Acestea sunt aproape de finalizare, asta înseamnă că până în luna mai lucrările trebuie să fie gata, proiectul urmând să se închidă în luna iunie. Asta înseamnă că începând toamna acestui an, cei mici vor urma să-şi înceapă activitatea în casă nouă. Până când acest lucru va fi posibil, cei mici îşi vor continua activitatea în sala de sport. Reabilitarea grădiniţei a fost posibilă, după cum spuneam, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 250 de mii de euro, proiect care cuprinde modificări însemnate atât în exterior, cât şi în interior, dar şi reabilitarea acoperişului. Grădiniţa va avea două grupe şi va fi dotată cu tot ce prevede o grădiniţă modernă, inclusiv jucării.
Deşi încă bugetul la nivelul comunei Suseni nu a putut fi încă aprobat, totul depinzând de aprobarea lui la nivel naţional, administraţia locală lucrează. În frunte cu angajaţii primăriei şi cu ajutorul buldoexcavatorului achiziţionat prin fonduri europene, au început lucrările pentru curăţenia de primăvară.
Totodată, administraţia locală din Suseni se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie a canalizării din localitatea Suseni, fiind vorba de aproximativ opt kilometri de canalizare. „Mai trebuie să aşteptăm un aviz de la drumurile europene, iar în urma avizului vom demara lucrările. Ne vom ocupa şi de pietruirea drumurilor, lucrări pe care le facem an de an, însă anul trecut am reuşit cu greu să ne descurcăm cu banii, fapt ce a determinat ca doar în primăvara acestui an să începem pietruirea în Suseni, unde aici deja am terminat, urmează localitatea Luieriu unde vom începe lucrările cât de curând” a precizat Mircea Mariş, primarul comunei Suseni.
Şi proiectul de asfaltare este în faza de licitaţie pentru proiectare şi execuţie, care va cuprinde drumul Luieriului până la Podul Săcalului, două străzi în Suseni şi un pod peste pârâu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*