„Carasul de aur” ediţia a III-a
„Carasul de aur” ediţia a III-a
Cei mai pasionaţi pescari, s-au întâlnit sâmbătă, 16 septembrie pe lacul din Goreni, comuna Batoş pentru a prinde în cârlig „Carasul de aur”, dar şi pentru câteva ore bune de relaxare, distracţie şi socializare. Ardeal TV a pregătit cea de-a III-a ediţie a concursului de pescuit la plută, cu multă atenţie şi dăruire pentru ca totul să iasă ca la carte, iar participanţii să se poată bucura de o zi frumoasă pe lac.
Pentru ediţia din acest an, echipa Ardeal TV şi-a dat tot interesul ca această competiţie să se transforme în una profesionistă, arbitrând şi supraveghind întreaga desfăşurare a concursului, Marius Rus, membru al corpului de arbitrii al Asociaţiei de Pescuit Sportiv din România „fiind dimineaţă, peştele a avut un apetit de hrănire mai bun, per total cam toţi concurenţii au reuşit să puncteze, unii cu specia caras mai mic alţii, mai mare. Cred că fiecare dintre ei sunt mulţumiţi că au punctat, chiar dacă unii dintre ei cu două sau trei bucăţi, dar per total e un concurs reuşit. Sunt care insistă şi bănuiesc că cei care se situează pe primele poziţii în clasament insistă, nădesc şi joacă mai tare, iar cei au prins mai puţin, au lăsat-o puţin mai moale. Sigur că în runda a doua, fiind şi amiază, peştele îşi cam încetează apetitul de hrănire, deşi vremea este aproximativ prielnică, bate şi puţin vântul, cred că cei care sunt pe coada lacului sunt favorizaţi pentru că peştele merge în direcţia aceea unde bate vântul şi îşi caută hrană”.
Pe lacul de la Goreni, au fost pregătite 30 de standuri în care participanţii au avut voie să pescuiască cu o singură undiţă, iar locurile în standuri şi le-au ales chiar ei, printr-o tragere la sorţi.
Fiecare participant s-a bucurat din plin de această zi în care şi vremea a fost de partea lor, dar şi norocul.
Locul I Călin Vultur 1310 gr.
„Pentru prima participare la competiţia Carasul de Aur a fost ceva inedit şi totuşi stresant din punct de vedere al calităţii pescarilor. Au fost foarte mulţi participanţi şi ca să ajungi pe locul I, a trebuit muncit. După sfârşitul primei manşe, am fost convins că voi ieşi câştigător, siguranţa a fost locul extras şi capturile prinse. Din punct de vedere organizatoric, competiţional şi al locaţiei, este extraordinar, voi reveni cu plăcere de fiecare dată când se va mai organiza această competiţie.”
Locul II Marius Chirteş 1220 gr.
„A fost o competiţie extraordinară, puţin grea pentru că au fost peşti mici şi puţini şi trebuie muncit pentru orice peşte aici la balta aceasta. Ca organizare totul a fost perfect fără niciun comentariu, iar dacă ne ajută Dumnezeu, anul următor voi reveni.”
Locul III Călin Rusu 1030 gr.
„Eu particip pentru prima dată la un concurs de pescuit şi mi s-a părut extraordinar şi organizarea şi detaliile puse bine la punct. Deşi ne-am luptat cu banalul caras, a fost destul de greu să-l obţinem. Locaţia mi se pare ceva desăvârşit, e înconjurat de dealuri, e natură totală. Pentru mine a fost o provocare, o experienţă, pur şi simplu mi-a plăcut să văd colegii pescari, să văd organizarea…”
Organizat în două manşe a câte două ore fiecare, ediţia din acest an a concursului s-a dovedit a fi o reuşită, iar cei care au urcat pe podium, au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi premii consistente, oferite de către organizatori şi sponsorii care au sprijinit şi ediţiile anterioare. Pentru a promova acest sport în rândul tinerilor, toţi copiii care au ales să-şi petreacă ziua pe lac, au primit în dar din partea organizatorilor, câte o undiţă. De această reuşită s-a bucurat şi Daniel Gliga, proprietarul lacului „totul a fost perfect, concurenţii au fost fair-play, nu s-a întâmplat niciun incident, mă bucur că au venit în număr mare şi mă bucur că am reuşit să facem şi a III-a ediţie. Sper să ne ajute Dumnezeu să reuşim să mai organizăm minim încă cincisprezece ediţii.”
Ziua de competiţie s-a încheiat cu o serbare câmpenească, unde cu toţii s-au bucurat de o tocăniţă de berbecuţ la ceaun, boţ şi tradiţionalul balmoş, pregătit ca la stână, de bucătari iscusiți.
Dora PATRON