Spectacol la Solovăstru cu ocazia Sfintei Marii
Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din noul an bisericesc şi marchează hotarul dintre vară şi toamnă. Pentru a marca această sărbătoare, Primăria şi Consiliul Local Solovăstru au organizat un spectacol folcloric dedicat solovăstrenilor şi în special tuturor celor care poartă numele Sfintei Marii.
Sărbătoarea, cu semnificaţie atât religioasă cât şi populară, a fost adusă în atenţia iubitorilor de tradiţii şi folclor, prin cântec joc şi voie bună. Joi, 8 septembrie începând cu ora 18, Căminul Cultural din localitatea Solovăstru şi-a deschis porţile pentru a-i primi pe toţi cei care au dorit să petreacă sărbătoarea Sfintei Marii.
„Pentru că în comuna noastră sunt foarte multe doamne şi domnişoare care poartă numele de Maria, ne-am gândit să organizăm pentru ele un spectacol folcloric deosebit, cu invitaţi de seamă ai muzicii populare din zonă, reprezentând un alt mod de a le spune „La mulţi ani!” a declarat Ilie Chirilă Tătar, primarul comunei Solovăstru. Interpreţi consacraţi, dar şi tineri dornici de ascensiune au urcat pe scena din Solovăstru, pentru a oferi un strop de bucurie publicului prezent. Diana Tişe, Elena Violeta Man, Livia Harpa, Maria Neag, Elisabeta Guzu, Cosmin Mocean, Andrei Romanică, Costel Popa şi Dorina Oprea au susţinut recitaluri de excepţie menite să bucure inimile tuturor Mariilor prezente.
Coronița și Dor solovăstrean pe aceeași scenă
Un moment inedit l-a constituit faptul că cele două ansambluri ale comunei Solovăstru, Ansamblul „Coronița” și Ansamblul „Dor Solovăstrean” au urcat după mult timp pe aceeaşi scenă. „Este o mare realizare şi ţin să-l felicit pe domnul primar al comunei Solovăstru că a reuşit să aducă pe aceeaşi scenă, într-un moment atât de important pentru creştinătate, cele două ansambluri, Ansamblul „Coroniţa” şi Ansamblul „Dor Solovestrean” a căror concurenţă se pare că a fost una constructivă” a declarat deputatul Gliga Vasile Ghiorghe, prezent la evenimentul de la Solovăstru.
Realizările şi trofeele aduse în comuna Solovăstru de către cele două ansambluri sunt momente de mare mândrie pentru administraţia locală, ce susţine păstrarea tradiţiilor şi folclorului autentic, dar şi pentru locuitorii comunei.