
Sediu nou pentru Primăria Breaza
După 11 ani de mandat ca primar şi doi ani de viceprimar, Gheorghe Chira, primarul comunei Breaza, se poate numi cu adevărat un primar împlinit. De-a lungul anilor, a reuşit să ducă la bun sfârşit mai multe proiecte propuse. Cel mai recent dintre acestea este sediul nou al Primăriei. Este vorba despre vechiul sediu pe care l-a recondiţionat, a mai prelungit construcţia, astfel încât vechiul a devenit noul sediu şi de nerecunoscut.
Având în vedere că vechiul sediu necesita consolidare, clădirea fiind construită în anul 1907, la început s-a luat în calcul mansardarea acestei clădiri, însă s-a trecut la extinderea clădirii, realizându-se astfel o lucrare de calitate, aerisită şi cu birouri ce deservesc cu adevărat cetăţeanul.
Omul faptelor
„De la început am plecat cu această idee, de a aerisi oarecum serviciile care erau în vechea clădire pentru binele cetăţeanului şi pentru serviciile spre acesta. Am rămas tot 12 angajaţi, dar fiecare serviciu să aibă o altă deschidere către cetăţean. Pe lângă acestea avem o sală de consiliu frumoasă şi modernă şi mai mult decât atât avem Biblioteca în incinta Primăriei pentru că de atâţia ani cetăţenii erau obişnuiţi să bată la porţile Primăriei pentru o serie de cărţi. Avem construite şi garaje pentru autoturismele pe care le avem în dotare pentru Primărie” a declarat primarul Gheorghe Chira.
Iniţial, acest proiect nu era prevăzut pentru anul 2015, în locul lui, ca prioritate a fost canalizarea comunei. Însă, având nenorocul să nu fim eligibili pe sume pe fonduri europene, primarul a zis „să nu se piardă nici timp, nici bani şi să trecem la proiectul cu sediul Primăriei. Nu am fost primarul care am promis, ci omul care le-am demonstrat că se poate face administraţie” a adăugat primarul comunei Breaza.
Gheorghe Chira a mers de la începutul mandatului pe varianta de a oferi comunei ceea ce are nevoie, de „a scoate oamenii din zona neagră”, descoperind alte lucruri de care comunitatea pe care o conduce avea nevoie: străzi, asfaltări, iluminat public. „În satul Filpiş, de exeplu, se circula greu pe jos, darămite cu un mijloc de transport. Şi-atunci am zis că sediul de Primărie poate să mai aştepte” spune Gheorghe Chira.
Deşi locuitorii comunei nu sunt cei mai buni plătitori de taxe şi impozite, un lucru de admirat este faptul că toate lucrările care se realizează în ultimii ani în comună sunt făcute din resurse proprii, fără altă finanţare. „Resursele comunei sunt oarecum limitate. Noi avem bugetul format în special din taxe şi impozite. Gospodarul îşi face calcule şi din puţinul pe care îl are se poate gospodări. La noi în comună circulă o vorbă <<deschizi poarta curţii şi îţi dai seama despre cel care locuieşte acolo>>” a adăugat Gheorghe Chira.
Dacă totul decurge bine şi lucrările ce au rămas de finalizat vor fi gata, se doreşte ca inaugurarea oficială a noului sediu să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie.