Maşini modificate şi mulţi cai putere pe Valea Gurghiului

Sfârşitul trecut de săptămână a reunit la Ibănești, pe Valea Gurghiului, zeci de sportivi şi iubitori ai competiţiilor de Off Road. PC House Trophy este o competiţie pentru maşini 4×4, organizată pentru a patra oară pe Valea Gurghiului.

În acest an, sistemul de organizare s-a modificat prin introducerea unui nou sistem de navigare “Este vorba despre un sistem după traseu care se poate descărca pe o tabletă sau pe un telefon inteligent. Odată cu introducerea acestui sistem există un control mai precis asupra maşinii, asta însemnând că zonele care se doresc a fi protejate de traseul maşinii pot fi protejate 100%” ne-a declarat Liviu Iernean, directorul de concurs.

DSC_0804

Competiţia de la Ibăneşti a avut două etape în cadrul Campionatului 100Tracks, fiecare etapă a punctat individual în clasamentul general. Etapa 3 a avut loc pe data de 19 iunie 2015 (vineri), iar etapa 4 s-a desfăşurat pe data de 20 iunie 2015 (sâmbătă) ambele zile incluzţnd clasele HARD şi SOFT. “100Tracks” este un Campionat European de automobilism ce îmbină abilităţile de pilotaj cu navigaţia şi orientarea în teren accidentat, urmărind un traseu prestabilit în format GPS (Master Track). Etapele campionatului au putut fi urmărite live pe site-ul evenimentului: www.100tracks.net. “Am fost primiţi foarte bine aici pe Valea Gurghiului, lumea ne place şi se pare că a prins foarte bine acest sport şi printre localnici” a adăugat Liviu Iernean.

Văile Fătăciuniţa, Tireu şi Tisieu au fost puncte pe care participanţii au fost nevoiţi să le străbată. În prima zi de concurs, în cadrul clasei Soft, participanţii au intrat în concurs având maşini cu puţine modificări, dar unde au avut de străbătut un traseu de 130 de kilometri. În clasa Hard au fost combinate maşinile modificate cu maşinile construite, unde participanţi au străbătut 38 de kilometri. Relieful de pe Valea Gurghiului a dat posibilitatea participanţilor să testeze tehnic cum se comportă pilotul, navigatorul şi maşina. Traseele pe care maşinile au intrat în concurs au fost făcute de Liviu Iernean ajutat de un coleg, s-a lucrat aproape o lună şi jumătate motiv pentru care au străbătut aproximativ 3000 de kilometri în teren”

Harta traseului este primită de concurenţi în seara de dinaintea competiţiei, neavând posibilitatea să cunoască din timp ceea ce urmează a găsi în teren „Chiar dacă ar parcurge traseul înainte nu ar avea nimic de câştigat şi tocmai din acest motiv am acceptat ca în acest an să avem participaţi locali în noul sistem„ a declarat Liviu Iernean.

Decizia de a intra în noul sistem a fost de a scoate în evidenţă atuurile piloţilor şi nu doar ale maşinilor. Proba Specială din cadrul Clasei Hard, a fost una scurtă, de aproximativ un kilometru, dar care a scos în evidenţă atât posibilităţile maşinii, ale troliului, cât şi munca în echipă dintre pilot şi copilot, unde au fost puse în practică toate cunoştinţele acestora.

Un mare accent s-a pus şi de această dată pe măsurile de securitate, drept pentru care din punct de vedere medical, organizatorii au fost pregătiţi, beneficiind ajutorul serviciului de ambulanţă Samaritanus din Tîrgu-Mureş ,care au pus la dispoziţie doi medici, patru paramedici, o salvare şi două maşini 4×4 echipate pentru intervenţie medicală.

(Mai multe imagini pe pagina de facebook a ziarului Glasul Văilor)

Galeria foto

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*