Se caută soluţii pentru moloz
În cadrul şedinţei Ordinare a Consiliului Local ce a avut loc în data de 21 mai, s-a adus în discuţie din partea consilierului Zsigmond Zsolt propunerea de a se ţine cont şi de gunoiul nemenajer, cum ar fi materialul provenit din urma demolărilor pe care cetăţenii nu au unde să îl depoziteze. Tot mai multe mormane de moloz apar pe spaţiul verde, aruncat la marginea păduri ori pe malul apei, zone unde aruncarea molozului este bineînţeles, interzisă. Tocmai din acest motiv, s-a propus identificarea unui teren şi amenajarea unui spaţiu pentru ca cetăţenii care deţin astfel de materiale să le poată depozita în locuri special amenajate. „Sunt de părere că această idee ar fi una binevenită tocmai pentru ca privaţii ori persoanele fizice care demolează o casă, iar în urma acestor lucrări le rămâne o cantitate de de moloz, să poată preda acest moloz, contra unei sume modice, către un depozit. Apoi acest moloz să se depoziteze, iar cei care au nevoie de el ca umplutură să-l poată cumpăra de la depozitul respectiv. Sumele să nu fie mari, ci sume mici pentru a întreţine depozitul” a menţionat consilierul Zsigmond Zsolt.
Primarul municipiului Reghin, Maria Precup a cerut şefului Staţiei de Sortare să identifice un teren ori dacă în incinta sau în zona Staţiei de Sortare ar fi posibilă realizarea unui astfel de depozit împrejmuit.
„Am avut oameni foarte conştiincioşi care atunci când au avut o demolare ne-au solicitat închirierea unui container contracost, iar noi am ridicat acest gunoi. Din păcate nu toată lumea caută calea legală” a declarat Portik Adela, directorul economic al RAGCL Reghin.