Arestat pentru înşelăciune prin metoda „certificatelor pentru maşini de cusut vechi”

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureș au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, la data de 14 august a.c., un bărbat, bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune prin metoda ,,certificatelor pentru mașini de cusut vechi”. Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

La data de 14 august a.c., poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureș, au identificat un bărbat, de 42 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune.

În fapt, la data de 13 august a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, de 65 de ani, din judeţul Mureș, cu privire la faptul că ar fi fost înșelat de către o persoană, care l-ar fi determinat să achite o sumă de bani, în vederea obținerii unui document de proveniență pentru o mașină de cusut pe care o deține.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că urmare a observării unui afiș, cu privire la cumpărarea de mașini de cusut fabricate în Germania, la data de 10 august a.c., persoana vătămată ar fi contactat telefonic, presupusul cumpărător, care l-ar fi determinat să achiziționeze un document de proveniență a mașinii de cusut, în urma căruia s-ar fi realizat cumpărarea acesteia.

La aceeași dată, victima s-ar fi întâlnit, în municipiul Târgu Mureș, cu o persoană de sex masculin, căreia i-ar fi înmânat suma de 5000 de lei, în schimbul unui document ce ar atesta proveniența mașinii de cusut, iar ulterior presupusul cumpărător nu a mai putut fi contactat.

La data de 13 august a.c., persoana vătămată ar fi fost contactată din nou de către presupusul cumpărător, care i-ar fi relatat faptul că pentru încheierea tranzacției ar trebui să mai obțină un alt document de proveniență a mașinii de cusut.

La data de 14 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Mureş, au surprins în flagrant delict, un bărbat, de 42 de ani, din județul Sibiu, în timp ce i-ar fi înmânat persoanei vătămate un document, în schimbul sumei de 5000 de lei.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, în cursul lunii ianuarie a.c., cel în cauză ar mai fi prejudiciat cu suma de 3980 de euro, un alt bărbat, de 77 de ani, din județul Mureș, prin același mod de operare.

În baza probatoriului administrat, în aceeași zi, faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 15 august a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Mureș.

 

Polițiștii mureșeni recomandă cetățenilor, pentru a nu cădea în plasa hoților:

– NU sunați la numerele de telefon din anunțurile privind achiziționarea unor mașini de cusut vechi!

– NU manifestați încredere față de persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri!

– NU cumpărați acte de proveniență pentru mașini de cusut de la persoane indicate de către ,,falsul comparator”!

– Fiți vigilenți și NU acceptați propunerile infractorilor de acest gen!

În cazul în care ați fost victima unei înșelăciuni de acest tip, apelați de îndată numărul unic de urgență 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție!

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*