Foto Inundatii

21.726.000 lei pentru refacerea obiectivelor de interes public afectate de inundații în județul Mureș

Județul Mureș se află pe lista județelor din țară care au primit sume de la Guvernul României în urma efectelor inundațiilor din luna iunie. Executivul a aprobat în ședința de ieri, 16 iunie, Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ teritoriale din județele afectate de calamități naturale.

Potrivit Hotărârii de Guvern, județul Mureș a primit întreaga sumă solicitată, 21.726.000 lei, în baza evaluărilor făcute la nivel local în cele 41 de UAT-uri, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Mureș.

“Imediat după acea perioadă grea de două săptămâni cu inundații în județul Mureș, Instituția Prefectului a coordonat echipe mixte care s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor și întocmirea rapoartelor necesare. În doar trei zile, a fost întocmit raportul general cu suma necesară pentru refacerea obiectivelor de intere public din județul Mureș, iar Guvernul României a alocat integral suma solicitată de Instituția Prefectului. Atât instituțiile direct implicate la nivel județean, cât și Guvernul României, au acționat în concordanță cu necesitățile urgente pe care le au comunitățile locale.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru județele unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

 

Distribuie articolul ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*