Şcoala de Acasă la Ardeal TV

În această perioadă când pandemia de coronavirus a perturbat educaţia elevilor, se caută diferite soluţii pentru ca aceştia să înveţe de acasă.
“În ceea ce priveşte legătura cu elevii pot să vă asigur că s-a realizat în permanenţă. Fiecare cadru didactic, dar mai ales diriginţii, învăţătorii au ţinut în permanenţă legătura cu elevii şi părinţii prin intermediul reţelelor de socializare, a grupurilor constituite în acest sens. Prin aceste reţele şi grupuri, dascălii comunică şi trimit elevilor cursuri suport, fişe de lucru, programe recapitulative. Modalitatea de a comunica cu elevii a fost lăsată la alegerea fiecărei unităţi de învăţământ în funcţie de mijloacele materiale de care dispun sau de zonă. Unele şcoli, mai ales cele din mediul urban, folosesc suita de aplicaţii educaţionale oferite sub licenţă gratuită de google sau microsoft: G Suite for Education și Office 365 A1 şi accesează www.clasaviitorului.ro pentru activarea acestor licenţe. Alţii folosesc platforma Zoom sau digidaliada, în timp ce alţii folosesc whatsapp, email, facebook” a declarat Claudiu Bîndilă, inspector şcolar general al judeţului Mureş.
La iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării, printr-un parteneriat semnat cu Televiziunea Română, s-a implementat proiectul TeleŞcoala. După acest model şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a încheiat două parteneriate cu televiziuni din judeţul Mureş: M9 (televiziune locală din Târgu-Mureş şi Ardeal TV – televiziune regională cu o arie de acoperire de 28 de judeţe).
“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a realizat un parteneriat cu TVR prin emisiunea TeleŞcoală, care se adresează elevilor din clasele terminale, clasa a VIII-a şi clasa a XII-a. Acest program se referă la materiile de examen. Aşadar, noi pentru a diversifica ne-am gândit şi la ceilalţi copii şi am realizat un protocol de colaborare cu televiziunea M9 din Târgu-Mureş prin care ne adresăm copiilor din clasele V, VI, VII şi IX, X, XI. Aceste emisiuni sunt la o altă oră decât TeleŞcoala, pentru ca şi cei din clasele terminale să le poată urmări pentru a putea recapitula materia.
De asemenea, am realizat în această săptămână un protocol de colaborare cu postul de televiziune regională Ardeal TV, axat pe clasa a XII-a pentru materiile specifice profilului şi specializări. Mai precis istorie, geografie, biologie, fizică, chimie, informatică pentru acele materii care nu erau în grila de programe şi pentru care nu aveam aceste emisiuni. „Vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul pe care ni-l acordați şi avem aceeaşi rugăminte ca aceste emisiuni să fie difuzate la ore care să difere de celelalte televiziuni, pentru ca elevii să aibă cât mai diversificată informaţia” a precizat inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Claudiu Bîndilă.

SIGLA ARDEAL TV
Emisiunile din cadrul proiectului Şcoala de Acasă de la Ardeal TV vor fi difuzate până la reînceperea activităţii şcolare, în limba română vor fi susţinute de profesorii Sabin Urzică – istorie, Alina Dan – biologie, Rodica Otilia Stavilă – geografie, Daniel Aştilean  – fizică, Nicoleta Nicuşan – chimie, Szabo Zoltan – informatică, Simona Frunză – ştiinţe socio umane. Nici clasele cu predare în limba maghiară nu sunt uitate, astfel că emisiunile în limba maghiară vor fi prezentate de profesorii Antal Levente Mihaly – geografie, Papp Botond – fizică, Gorbai Maria Melinda – chimie.
Activitățile din Școala de acasă de la Ardeal TV vor avea o durată de 25 de minute, fiind difuzate de luni până vineri între orele 18:00 – 19:00 şi redifuzate a doua zi între orele 13:00 – 14:00. Orarul Şcolii de Acasă este postat și pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, activitățile fiind postate și pe pagina de Facebook Ardeal TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*