Pregătiri de iarnă pentru drumurile din Reghin

Administraţia locală din Reghin se pregăteşte pentru sezonul rece. În cadrul şedinţei de Consiliu Local s-a aprobat planul de deszăpezire pentru sezonul 2019 – 2020 şi a construirii Comandamentului local pentru combaterea fenomenelor meteorologice specifice sezonului de iarnă. Acest comandament este format din patru persoane.
Reţeaua de drumuri şi străzi administrată de Consiliul Local al Municipiului Reghin este în lungime de 94 de km. Activitatea de deszăpezire va fi executată de angajaţi proprii, cu utilaje şi echipamente specifice acestei activităţi. Pentru perioada de iarnă s-au procurat 300 de tone de sare şi 2000 de tone de nisip, iar dacă va fi nevoie, această cantitate se va suplimenta.
De reţinut faptul că străzile Foişor şi Izvorului sunt străzi cu o înclinaţie mai mare, acestea vor fi închise în perioada 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020.
„Cu deszăpezirea avem o luptă cu ANRSC-ul care ne obligă de câţiva ani să externalizăm acest serviciu şi să-l dăm la o firmă privată. Eu m-am opus mereu. În ultimii doi ani în Reghin am întâmpinat puţine probleme deosebite şi dacă faci contract cu o firmă de deszăpezire plăteşti sume enorme din noiembrie până în martie. Noi avem achiziţionat antiderapant, avem rămas şi de anul trecut, avem dotate utilajele noastre şi 35 de oameni care lucrează la Secţia de Drumuri şi Poduri. Aşadar suntem pregătiţi atât cu utilaje, cât şi cu antiderapant şi personal” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*