Bursa locurilor de muncă la Reghin

O nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi s-a desfăşurat în judeţul Mureş, vineri, 18 octombrie. Pentru participare la bursă au fost contactaţi 700 angajatori posibili ofertanţi dedav locuri de muncă şi au participat 82, din care la: Târgu  Mureş – 39, Reghin – 7, Sighişoara- 15, Târnăveni – 15 și Luduș – 6. Oferta angajatorilor a fost de 992 locuri de muncă, în următoarele meserii: ospătar, bucătar, barman, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, tâmplar, operator maşini unelte/CNC, mecanic auto, muncitori necalificaţi în diferite domenii, iar pentru persoane cu studii superioare: inginer,  programator, specialist marketing, referent de specialitate marketing, proiectant, tehnician silvic, etc.

 

La nivel de judeţ, la bursă au participat 1044 persoane, dintre care 5 persoane care mai au de executat pedeapsă privativă de libertate. Din cei peste o mie de persoane, 238 șomeri au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă, 17 persoane au fost angajate pe loc.

La această ediţie, în Reghin şapte agenţi economici au răspuns invitaţiei de a participa la Bursa locurilor de muncă. Începând de la ora 9:00, la sediul AJOFM Reghin s-au prezentat din ce în ce mai multe persoane, din mai multe localităţi arondate Reghinului, interesate să obţină un loc de muncă. Pentru a se evita aglomeraţia, oamenii au fost invitaţi să intre în serii.

Andrei a terminat anul trecut liceul şi de atunci e în căutarea unui loc de muncă. „Am venit la bursa locurilor de muncă în speranţa că voi găsi un loc de muncă, să încerc la noi în ţară. Am depus foarte multe CV-uri de când am terminat liceul, dar fără succes. Nu am găsit nimic pentru că peste tot s-a cerut experienţă. Sunt dispus să lucrez orice. Am depus şi aici CV-uri, am şi văzut o ofertă de la Pompieri, o să încerc şi acolo. Tinerii de vârsta mea îşi găsesc greu de muncă pentru că mulţi agenţi economici cer experienţă. Până la urmă dacă nu o să reuşesc în ţară, mă duce gândul să merg în străinătate, chiar dacă şi acolo e greu” spune Adrei Pop, venit la bursa locurilor de muncă tocmai din Răstoliţa.

„Nu am venit să caut un loc de muncă, am venit la ştampilat pentru că urmez un curs de calificare. Totuşi m-am uitat şi la ofertă, dar pentru femei nu prea am văzut. Totuşi cred că tinerii din ziua de astăzi aleg să plece peste hotare din păcate” spune Kelner Eszter.

„Locurile noastre de muncă se adresează mai mult tinerilor. Oferim locuri de muncă pentru fotograf, operator laborant foto. Nu e nevoie de experienţă, totuşi pe partea de fotograf ar fi bine să aibă câteva noţiuni de bază, ar fi binevenite. Suntem dispuşi să le oferim instruire, să-i trimitem la cursuri de specializare. Au fost oameni care au pus tot felul de întrebări privind posturile puse la dispoziţie de noi, pentru a ştii despre ce este vorba” a precizat Norbert Patrulea, reprezentant Menora Studio.

Kastamonu România nu este la prima participare la Bursa Locurilor de muncă, aşa că aici şi-au găsit angajaţi. „Posturile vacante sunt atât pe partea administrativă, cât şi pe partea de producţie. Pe partea administrativă avem nevoie de referent economic, resurse umane, pentru IT, dar şi asistent manager, iar pe partea de producţie căutăm ingineri şi automatişti, operatori. Posturile administrative şi pentru ingineri necesită studii superioare, iar cele pentru stivuitorişti, operator utilaje avem nevoie de atestat. Practic, avem nevoie şi de persoane calificate şi necalificate şi cu experienţă şi fără. Suntem dispuşi să le oferim instruire pe partea de operator producţie. În primul rând, este nevoie de putere de muncă şi voinţă. Totuşi, din păcate, nu avem posturi unde să nu necesite experienţă, am avut, mai ales că noi avem şi un program de internship peste vară unde studenţii care au participat la acest program au rămas dintre ei la posturile de entrilevel: de exemplu la partea de resurse umane şi IT avem nevoie de unu-doi ani de experienţă pentru că, de exemplu pe partea de resurse umane este nevoie de o bază solidă de legislaţie. Este puţin dificil să găsim specialişti” a declarat Maria Vereş, specialist resurse umane Kastamonu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*