Începe curăţenia de toamnă în Reghin

În perioada 8 – 26 octombrie Primăria Municipiului Reghin și SC RAGCL SA organizează acțiunea de salubrizare generală a localității în cadrul campaniei „Curățenia de toamnă 2018”.

Societățile comerciale, instituțiile publice, agenții economici, asociaţiile de proprietari și toți cetățenii municipiului sunt rugaţi să îşi cureţe imobilele, curțile și grădinile şi să depună deşeurile adunate în zona special amenajată, adiacentă containerelor menajere (pentru locuitorii cartierelor de blocuri) sau la marginea trotuarelor pentru locuitorii de la case, de unde vor fi ridicate şi transportate de către echipele de lucru, în zilele programate, conform tabelului de mai jos.

În campanie se vor colecta obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri, etc), deșeuri electrice și electronice, precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cartierelor din municipiul Reghin. Deșeurile vegetale provenite provenite din corecția ramurilor, trebuie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime și legate în snopi pentru a facilita colectarea.

Nu se vor colecta deșeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (moloz, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte, etc.), deșeuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri, etc.), deseuri spitalicesti (seringi, medicamente, etc.), deseuri chimice (lacuri, vopsele, etc.), sticlă de geam, ambalaje de sticlă. Deșeurile de ambalaje de sticlă (nu și sticlă de geam spartă) se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în oraș.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni de curăţenie, solicităm cetăţenilor, agenţilor economici şi instituţiilor publice să respecte graficele de colectare a deşeurilor:

curatenie curatenie 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*