Hrană pentru școlari și preșcolari

Hrană pentru școlari și preșcolari

 

Elevii din Band sunt atrași spre școală prin acordarea de hrană este modalitatea adoptată de Guvernul României pentru a reduce absenteismul. Conform unui comunicat de presă emis de Biroul de presă al PNL Mureș, Liceul Tehnologic din Band va fi inclus într-un proiect pilot de suport alimentar al Guvernului României. Senatorul Cristian Chirteș a declarat că „am avizat favorabil în Comisia pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 72/2016 privind Programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat”. Potrivit Programului pilot, în aceste unități, în anul școlar 2016-2017, elevii vor primi cu titlu gratuit un suport alimentar care constă într-o masă caldă sau un pachet cu produse alimentare.

Scopul programului vizează reducerea abandonului școlar, care, conform comunicărilor Eurostat, în România ajunge la procentul alarmant de 19,1%.

Senatorul Cristian Chirteș a mai precizat că „astăzi, multe dintre familiile din medii defavorizate nu au posibilitatea de a susține școlarizarea copiilor și se impune implementarea cu celeritate a unor măsuri de sprijin. Această ordonanță de urgență este doar o parte dintr-un pachet mult mai amplu care va veni în preîntâmpinarea abandonului școlar”.

Din județul Mureș a fost selectat Liceul Tehnologic Band, unde vor beneficia de prevederile acestui program pilot un număr de 941 de elevi, sumele repartizate pentru implementarea proiectului fiind de 941 mii lei.

 

Alexandra COTOI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*