”Justiție și democrație” la UPM

În contextul dimensiunii sociale a dreptului şi a rolului acestuia de instrument de organizare socială, conceptele de justiție și democrație sunt fundamentale și inepuizabile. În special, în contextul geopolitic actual, care cu siguranță se va reflecta și pe planul dreptului și îl va determina pe acesta să suporte modificări substanțiale, dezbaterile pe tema conferinței, „Justiție și democrație” pot sta la baza identificării unor inițiative de politici publice, de reforme legislative sau bune practici în materie legislativă, administrativă și judecătorească.
În acest context, la începutul lunii noiembrie, Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu-Mureş, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, Centrul de Cercetare în domeniul urbanismului şi al politicilor publice în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, Asociaţia PRO IURE și universităţi din străinătate (Universitatea din Miskolc, Ungaria, Universitatea din Salento, Lecce, Italia, Universitea din Versailles, Franța), au organizat Conferinţa cu tema: „JUSTIȚIE ȘI DEMOCRAȚIE”. Conferința s-a desfășurat pe patru secțiuni: drept public, drept privat, administrație publică și drept medical.
La lucrările Conferinţei au fost invitaţi să participe atât teoreticieni ai dreptului cât şi practicieni, specialişti din România, Franţa, Irlanda, Ungaria, Republica Moldova, Turcia, Costa Rica, Serbia, Liban, S.U.A. și Marea Britanie. Într-un cadru divers şi multicultural, participanţii și-au expus ideile şi punctele de vedere, dar au făcut și propuneri cu privire la context.
La finalul conferinţei, participanţii au avut posibilitatea să disemineze informaţiile primite atât în rândul studenţilor, dar şi al practicienilor, profesioniştilor, precum şi tuturor celor interesaţi de problematicile abordate în cadrul secţiunilor Conferinţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*