Industria judeţului Mureş în scădere

Conform unui comunicat de presă emis de Direcţia Judeţeană de Statistică Mureş, în ceea ce priveşte starea economică, industria judeţului Mureş în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2016, a înregistrat o evoluţie nefavorabilă în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrându-se o scădere de 5,7%.
Nici cifra de afaceri din industrie realizată de agenţii economici din judeţ nu stă prea bine. Atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, în perioada mai sus menţionată a întregistrat o scădere de 0,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.
În ceea ce priveşte comerţul exterior, realizat de agenţii economici din judeţ, s-a concretizat că în prima jumătate a anului 2016 în exporturi în valoare de 412.894 mii de euro şi în importuri de 481.519 mii de euro. Comparativ cu anul trecut aceeaşi perioadă, valoarea mărfurilor exportate a crescut cu 13,1%, iar valoarea importurilor a crescut cu 12,1%, deficitul comercial în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2016 a fost de -68.625 mii de euro.

(C.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*