Fiii satului la Dedrad

Comuna Batoş îmbracă straie de sărbătoare în data de 19 şi 20 iulie 2015, când localnicii marchează „Fiii satului la Dedrad”. Acest eveniment se doreşte a fi un bun prilej de reîntâlnire şi bucurie, motiv pentru care invitaţia se adresează tuturor celor care locuiesc, sunt născuţi, căsătoriţi sau au o altfel de legătură cu satul Dedrad.

Programul zilei de duminică debutează cu Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă Sf. Ilie din Dedrad. De la ora 11:00 are loc dezvelirea monumentului ridicat în cinstea eroilor şi dezvelirea bustului lui Avram Iancu. Cu această ocazie se desfăşoară ceremonia religioasă de sfinţire a celor două monumente.

În program mai sunt incluse şi parada militară şi parada portului popular. Administraţia publică locală s-a gândit şi la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, cupluri ce vor fi premiate.

Spectacolul continuă cu cântece şi jocuri populare, dar şi cu prezenţa unor nume celebre ale muzicii populare româneşti cum sunt Mihaela şi Ciprian Istrate şi Veta Biriş.

Programul dedicat „Fiilor Satului Dedrad” continuă şi luni, 20 iulie, cu Sfânta Liturghie, continuând cu manifestări sportive, meci de fotbal, un derby anual între echipele de tineri şi vârstnici. La toate acestea se adaugă mici, bere şi multă voie bună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*