40 de alergători s-au întrecut la Batoş la Crosul Primăverii

Primăria Batoş în colaborare cu Asociaţia ,,Mărul de Aur” au organizat în data de 3 mai cea de-a II-a ediţie a Crosului Primăverii. Crosul desfăşurat pe şase categorii de vârstă a avut la start 40 de alergători din comună şi chiar din Reghin.

Traseul competiţiei a măsurat 1 km pentru copii şi 2 km pentru adulţi şi s-a desfăşurat în zona centrală a localităţii Batoş. Printre concurenţii înscrişi la start s-au numărat şi o parte din aleşii locali ai comunei în frunte cu primarul comunei Dinu Cotoi, secondat de viceprimarul Gliga Ioan şi consilierii locali Ilie Şulea, Balogh Vilmoş, Marius Câmpean şi Augustin Câmpean iar consiliera Maria Todea s-a implicat în sponsorizarea evenimentului. Competiţia a avut la start şi un oaspete de calibru prin prezenţa fostului atlet de performanţă Kantor Imre care s-a înscris în competiţie alături de fiul său. ,,Crosul Primăverii are un dublu scop „în primul rând promovează un mod de viaţă sănătos şi în al doilea rând are scopul de a trezi interesul pentru alergare în rândul cât mai multor locuitori din comuna noastră, nu doar pentru beneficiile care le aduce sănătăţii, dar şi în scopul de a induce ideea de plăcere şi distracţie legate de alergare” a subliniat Dinu Cotoi.

Viviana Lăcrămioara şi Ciprian Rareş cei mai rapizi elevi ai Batoşului

Startul crosului a fost dat de către Abos Zsolt profesorul de Educaţie Fizică şi Sport de la Şcoala Gimnazială din Batoş. Traseul a fost unul foarte bine gândit de organizatori. Marele absent al competiţiei a fost câştigătorul de anul trecut la tineret Oltean Radu în vârstă de 15 ani. La final elevii cu cea mai bună condiţie fizică au fost premiaţi de primarul comunei Dinu Cotoi şi profesorul de sport Abos Zsolt cu diplome şi cupe, finaliştii fiind ovaţionaţi de publicul prezent, iar ceilalţi participanţi au fost recompensaţi cu diplome de participare pentru efortul de a sacrifica o zi de odihnă pentru a-şi testa limitele de rezistenţă. Organizatorii au oferit şi două diplome colaboratorilor care sunt omniprezenţi la evenimentele din comuna Batoş an de an, astfel postul de televiziune Gliga TV şi Ziarul ,,Glasul Văilor” au fost recompensaţi cu diplome de merit. Câmpean Rareş, elev în clasa a IV-a, a obţinut locul I la categoria de vârstă 10 ani băieţi care este şi membru al echipei de fotbal ,,Avântul” Reghin. Dan Viviana Lăcrămioara a obţinut locul I la categoria de vârstă 10 ani fete deşi a participat pentru prima oară la această competiţie.

Simion Friciu şi Ilie Şulea veteranii crosului

De la eveniment nu a lipsit nici Kantor Imre care la 49 de ani a câştigat locul I la categoria 32-50 de ani, reghineanul recunoscând că i-a folosit în această competiţie experienţa celor 10 de ani de atletism practicaţi în tinereţe. Imre Kantor Zoltan este şi coordonatorul formaţiei Sport Kombat III Reghin, fiind unul dintre cei mai înrăiţi promotori ai ping-pong-ului în ,,oraşul viorilor”. Chiar dacă nu a urcat pe podium primarul Dinu Cotoi nu a abandonat cursa rezistând până la final clasându-se pe locul V. Simion Friciu a demonstrat că şi veteranii pot fi în formă şi a câştigat pentru a doua oară locul I la categoria de vârstă plus 50 fiind secondat de consilierul Ilie Şulea care şi-a menţinut şi anul acesta poziţia a II la Crosul Primăverii 2015. După trecerea liniei de sosire, alergătorii au fost răsplătiţi pentru calorile arse în timpul cursei, cu o tocană de miel stropită cu vin realizată de bucătarul Balog Vilmoş pentru refacerea metabolismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*