Tinerii sunt aşteptaţi să se înscrie la atelierul de film din cadrul TIFF

În perioada 29 mai – 7 iunie 2015, va avea loc la Cluj Napoca, a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

În cadrul Festivalului va fi organizată şi a XIII-a ediţie a atelierului de film „Let’s go digitall”, organizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Timp de zece zile participanţii la proiect iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei sunt îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, lucrează cu aparatură de film profesională, cu acces la toate evenimentele festivalului şi au întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.

Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii, lucrează în echipe de câte trei, la finalul atelierului rezultând cinci filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată, realizate în cele zece zile.

Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. Acesta este premiat şi proiectat în cadrul Galei de încheiere.

Tinerii interesaţi se pot înscrie pe site-ul festivalului, până în data de 15 mai. Selecţionarea celor 15 participanţi va fi făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul de la Cluj. Informaţii suplimentare puteţi afla de pe site-ul www.tiff.ro, secţiunea dedicată LGD sau prin email lgd@tiff.ro, info@controln.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*