Alexandra Szabo regina beetle-urilor la ,,Street Groove Festival” 2015

,,Street Groove Festival” 2015

,,Street Groove Festival” 2015

Festivalul a cuprins demonstraţii de dans din mai multe stiluri Hip Hop, House, Loking, Poping, Dance Hall, Krump, Waacking, Afro şi chiar Light Fit, cel mai nou curent în materie de dans. Pe ringul Casei de Cultură din municipiu au concurat 100 de dansatori din 8 oraşe într-un regal de dans care a durat peste trei ore.

 

Primaria Municipiului Reghin, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” din Reghin a fost în data de 16 aprilie gazda celei de a II-a ediţii a concursului “Street Groove Festival”, un spectacol de lumini, dans şi battle-uri 1 VS 1 Hip Hop. În acest an participarea a fost mai numeroasă, decât la prima ediţie a declarat organizatorul Alex Nuţ care s-a declarat mulţumit şi de nivelul competiţiei în materie de dans considerându-l unul foarte ridicat, fără fiţe şi ifose. Festivalul a cuprins demonstraţii de dans din mai multe stiluri Hip Hop, House, Loking, Poping, Dance Hall, Krump, Waacking, Afro şi chiar Light Fit, cel mai nou curent în materie de dans. Pe ringul Casei de Cultură din municipiu au concurat 100 de dansatori din 8 oraşe într-un regal de dans care a durat peste trei ore.

Competiţia a intrat şi în atenţia Radio România

 

Spectacolul a debutat la orele ora 17.00, intrarea a fost liberă, Casa de Cultură ,,George Enescu” fiind asaltată de 200 de pasionaţi de ,,street dance”. Evenimentul a fost moderat de Simina Cota, Kidu şi Dora Incert, DJ-ul evenimentului a fost Alex Nuţ care a declarat pentru ,,Glasul Văilor” că muzica pe care au dansat concurenţii este de ultimă oră luată direct de la producători, pentru battle-uri şi party-uri, iar concurenţii au dansat până la ultima picătură de energie. Reghinencele de la ,,Street Groove”, au prezentat cea mai nouă coregrafie a lui Alex Nuţ foarte gustată de public. Spectacolul a continuat cu alte demonstraţii de măiestrie în dans oferite de celelalte trupe din Bistriţa-Năsăud, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Satu-Mare şi Tîrgu- Mureş. Juratul concursului a fost Kidu din Bistriţa Năsăud, unul dintre cei mai buni dansatori ai momentului din România, prezent pentru a cincea oară la Reghin, care a stabilit finaliştii: Alexandra Szabo locul I, Andreea Cioloca locul II, ambele componente în trupa „Street Groove” din Reghin, iar locul III a fost ocupat de Gabi Ognean din Baia-Mare.

“Street Groove Festival” e o nouă abordare a spectacolelor dedicate adolescenţilor la Reghin, am început anul trecut acest gen de spectacole să le organizăm după ce l-am contactat pe instructorul de dans Alex Nuţ. A fost de acord şi a prins la public această competiţie care începe să crească în popularitate. Drept dovadă că în timpul celei de a II-a ediţii am primit un telefon prin care mi s-a solicitat să vorbesc în direct la Radio România, 15 minute despre acest eveniment şi această iniţiativă. E o mândrie categoric atât pentru Casa de Cultură cât şi pentru Reghin. Alex Nuţ la ora actuală coordonează grupul ,,Street Groove” al instituţiei noastre, se antrenează aici cu această trupă, e un tânăr super talentat care are un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional şi noi nu putem fi decât mândri” a declarat Marcel Naste directorul Casei de Cultură ,,George Enescu”.

 

Cine este Szabo Alexandra?

 

,,Am praticipat şi la prima ediţie a acestui concurs, atunci m-am clasat pe locul III, iar după un an mi-am luat revanşa şi am obţinut locul I. Deşi am avut emoţii la preselecţii până la urmă m-am descurcat şi am câştigat toate cele patru runde de dans. Sunt foarte fericită m-am distrat de minune şi pot să vă spun că dacă te antrenezi, munceşti şi ai ambiţie se poate ajunge sus”, a punctat câştigătoarea competiţiei.

Alexandra Szabo este o reghineancă în vârstă de 16 ani, elevă în cadrul Liceului Tehnologic ,,Lucian Blaga”, profil Ştiinţe ale Naturii. Este una din componentele formaţiei de dansatoare ,,Street Groove” antrenate de instructorul Alex Nuţ. În 2014 a participat la tabăra de dans internaţională de la Năvodari. În 2015 a participat la cinci concursuri şi se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie a concursului „Dansul, Pasiune pentru Trup şi Suflet”, organizat de „Ziua Copilului” la Bistriţa-Năsăud. Vestea proastă pentru fanii dansatoarei este că Alexandra nu este singură este îndrăgosdtită şi are o relaţie de un an de zile cu reghineanul Flavius Sabău. Idolul Alexandrei în dans este coregrafa Sonya din Letonia, însă visul ei în materie de dans este să ajungă să concureze în SDK, concurs care are ca scop promovarea României şi a dansului din ţară pe plan internaţional şi care oferă tuturor tinerilor talentaţi posibilitatea de a concura într-o competiţe mondială ca urmare a câştigării unei preselecţii regionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*